Moyachan

Kreta 2014

Kategori: Vanligheter

Nu har man äntligen aklematiserat sig här i Sverige igen efter en underbar resa med familjen till Kreta. Vi hann med mycket på två veckor. Vi åkte till en vattenpark, latade och solade på stranden, shoppade, åt jättegod mat och tog långa promenader. Men framförallt fick vi tid att rå om varandra och skratta tills vi storknade vilket är det viktigaste.
Jag blev solbränd trots att jag för det mesta låg i skuggan som det emo-barn jag är, blev förkyld på grund av AC:n men trots det så mådde jag otroligt bra. En kväll gick jag ned till stranden innan vi skulle till en restaurang. Först gick jag vid strandkanten, lät det salta vattnet nå mina tår medan jag letade efter snäckor, Därefter satte jag mig ned på en klippa och såg hur solen gick ned över bergen och målade himmelen violett, jag satt där tills de första stjärnorna började tändas på himmelen och jag insåg hur lycklig lottad jag är som mår bra, har en underbar familj och otroligt fina vänner där hemma. Allting var så vackert och för en stund levde jag i en liten evighet. 
Jag har i alla fall försökt samla energi till mitt sista år på universitetet och i morgon blir det till att åka samma buss, se de vanliga korridorerna  igen etc. Men samtidigt är det skönt att det blir vardag. Annars uppskattar man inte när man känner lugnet, och man får dessa små evigheter.
Men tack alla fina som följde med och gjorde denna resa så otroligt fin! <3
 
 
 
 
 

speading round Saturnus ring

Kategori: Vanligheter

Denna vecka har det hänt så mycket. Förra onsdagen fick jag säga hej då till min katt Tjabo, han var 17 år och  han hade fått en fögiftning i hela kroppen för hans njurar inte renade ordentligt och han hade också börjat tappa tänder. Det var en tung onsdag, och Tjabo fick somna in i mina armar. Det känns så konstigt, jag har ju haft honom sådan lång tid och han har alltid funnits med mig. Han sov alltid i min säng och jag saknar att borra ned min näsa i hans päls när jag är ledsen och söka tröst. Den sista gången jag kunde göra det var hos veterinären. Han bodde hos mamma och pappa, men han var min katt. Nu är det så tyst i huset så jag blir galen ibland.
Därför var det rätt skönt att på lördagen åka till Lee och träffa henne, det blev anime tittande, TV-spelande, Dockpyssel och MYCKET kattgos! Jag sov även över där och det var skönt att höra ljudet från katter. Allt från att de sprang runt och busade till att de åt ur matskålen och krafsar i kattlådan. 
Man ska ta vara och ta hand om sina fina minnen, inget varar för evigt. 
 
Jag och Tove passade också på att gå på bio nu när jag snart ska bort med min kära familj två veckor utomlands. Vi åt middag på Tai Mahal och efter det blev det Guardians och the Galaxy 3D. Den filmen var verkligen jättebra, man fick skratta otroligt mycket och filmen drev och skämtade med sig själv, sådant gillar jag och det är varför jag älskar Marvel. Deras humor är oslagbar ibland.
 
Det har varit en berg och dal bana av känslor denna vecka. Men så är livet, ena sekunden skrattar man medan andra sekunden så gråter man. Trots att man har sämre dagar får man inte glömma bort att skratta och umgås med människor man tycker om, det kan hjälpa så mycket.