Moyachan

Utbrott

Kategori: Vanligheter

Igår var jag Tove och Erica på en skräckteater som hette utbrott. Den var så bra att jag fortfarande har kvar den härliga men läsliga känslan i kroppen. Mitt i allt så blev publiken inpackad i en buss och de körde iväg en bit, enbart för att man skulle få se ett lik och en mängd zombies som hoppar på det. Det kändes verkligen som om man var med i Left 4 dead, The walking dead eller Dead island. 
Med andra ord, jag har upplevt en zombieapokalyps! Sådeså!
 
 
 

Tiden går och bloggen står still

Kategori: Vanligheter

Helgen har varit mysig, Lisa fyllde år så vi såg melodifestivalen hos henne. Innan dess var vi som små dagisbarn i snön. Vi hade snöbollskrig och vi byggde en sned snögubbe som fick heta Ale, enbart för att den såg full ut! (mogen humor) Vi hade i alla fall supertrevligt och det passade bra med te sedan när vi kom in i värmen. 
 
På universitetet går det frammåt, vi hat börjat på ett nytt moment och vi ska faktikst få igenom ett projekt som går ut på breddad rekrytering till vårat program. Än så länge känns det kul, inte så mycket och läsa och väldigt mycket praktikst vilket passar mig utmärkt. Jag kom i en bra grupp också som jag känner mig trygg i, vilket är A och O i min mening. Så det känns skönt, och det går frammåt! Känner att jag blir mer och mer bekväm i allt som händer runt om kring utbildningen osv.
 
Men som avslut på detta inlägg får ni en bild på vår Ale, som dock tippat när jag och Tove skulle hem på kvällen...
 
 R.I.P ALE!

Nyttig dag!

Kategori: Vanligheter

Igår så passade jag på att städa hela lägenheten när jag ändå inte hade något vettigare att göra, damma mattor, vädra ut, dammsuga och moppade golvet. Sedan så passade jag på att tvätta upp Mikko som hade blivit skitig och strängade om honom, och GUD vad lång tid det tog! Kanske två/ tre timmar bara för att jag inte hade något bra strängvertyg eller så mycket som ett rent skosnöre! Tog sytråd, vilket ledde till att mina händer blev helt  förstörda för tråden skar in i huden. Men jag känner mig stolt som lyckades med det! 
Sedan efter maten begav sig Tove och jag till ze badhus och simmade. jag börjar bli mycket mer bekväm i offentliga badhus osv. Sedan är det så skönt att simma sig trött och sedan sätta sig och basta. Så en bra dag igår och jag kände mig jättenyttig och duktig!
 
Idag ska jag och Malin i alla fall träffas och fixa lite innan Ericas kalas. Hon fyllde år igår, men hon firas ikväll. Det blir en lite överaskning vad hon ska få av oss. Min födelsedagspresent till henne har inte ens kommit fram för att den är skickad från USA. Jag hoppas att den kommer snart! Vill ju ge henne den!
 
 
 

18-02-2014

Kategori: Vanligheter

Ganska nyligen hemkommen från en god sushilunch med Nina, vi pratade lite grann om hur upplägget vi ska ha på presentationen om vår film och sådant. Det känns ändå bra, känner mig riktigt nöjd att jag är klar med min tenta också. Ska fira med att försöka hitta en ny anime... Lee var nämligen här igår och vi såg klart Deadman Wonderland, som slutade som de flesta serier, uppamanar till att läsa mangan, blir lite less på sådant. Vi åt också sushi så nu har jag fått min sushidos för ett litet tag. Har dessutom inte råd, slutet av månaden och allting ska räcka till de 25:te. Kände mig också duktig igår när Lee var här och vi gick på stan och tittade på kläder, jag vågade inte ens prova något, rädd för att hitta något jag gillar och eventuellt köpa det! hehe....
Det är väl allt spännande som händer för mig! Precis som vanligt xD
 
 

Deadman Wonderland

Kategori: Anime

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så pratade jag men en tjej som var SnK nörd precis som jag på UB. Efter att vi hade pratat sådär ca. tio minuter så skulle jag gå och lämna in mina böcker. Precis när jag står där och krånglar som mest så dyker hon upp igen och säger.
"Föresten, om du gillar SnK, då kommer du också gilla Deadman Wonderland!" 
Jag memorerade namnet snabbt på minnet och det första jag gjorde när jag kom hem den dagen var att leta upp den och börja titta. Efter första avsnittet var jag helt fast. Det kanske inte är den absolut bästa animen jag sett, men man vill så gärna veta vad som händer med karaktärerna så jag blir tokig. Den är så störd och intressant att jag inte kan sluta titta! Dessutom så är Daisuke Ono med (Han spelar bland annat Erwin i SnK och Sebastian i Kuro) vilket bara gör det så mycket roligare att titta på! Älskar verkligen hans röst! <3
MEN NOG OM DET NU KOMMER EN KORT BESKRIVNIG! (Tagen från wikipedia)
 
A massive earthquake ravaged Japan's mainland and destroyed most of Tokyo, sinking three-quarters of the city into the ocean. Ten years later, the story shifts to Ganta Igarashi, a seemingly ordinary student attending Nagano Prefecture's middle school. As an escapee, a survivor of the great earthquake, Ganta has no memories of the tragedy and has lived a normal life. This all changes when a strange person covered in blood and crimson armor floats through his classroom windows. Grinning madly, the 'Red Man' massacres Ganta's entire class but instead of killing him, embeds a red crystal shard in Ganta's chest. Within days of the massacre, Ganta is declared the sole suspect. Following a quick unfair trial, Ganta is sentenced to death and is incarcerated in Deadman Wonderland, a massive theme park-like prison.
 

COSPLAY! T-T

Kategori: Vanligheter

Så har halva veckan gått och jag och är rätt hemkommen(isch) från skrivarlyan. Är trött och less idag av många anledningar, men det känns helt ok ändå. I veckan i alla fall har jag och Nina gjort klart våran fina informationsfilm. Vi ritade och filmade på kanske tre dagar så ja, det känns bra! 
Nu är det bara det fina papret som ska skrivas, gjorde lite mer än hälften idag så, ja det känns bra och jag hoppas att jag hinner skriva klart. Eller hoppas? Jag KOMMER att hinna skriva klart såklart!
 
Men på tal om något helt annat. Är verkligen konventsugen igen! Vill även cosplaya men har inte så mycket pengar eller sy skillsen, (har inte ens en symaskin) för att göra detta. Men jag och Lee pratade om att åka till Närcon i Linköping i sommar. Det skulle verkligen vara jättekul och då vill man såklart ha en cosplay. Funderar på Jack Frost från "The Guardians" eller någon från Harry Potter kanske? Något simpelt känner jag. Vi pratade också om att köpa Free! Jackor som man kan gå runt i någon dag. Åhh, vill så gärna! >.< De två konventen jag har varit på är inte ens stora, men det har varit så awesome ändå! Att träffa folk som har samma fandom som en själv osv.
Det var så kul på UB för ett tag sedan så såg jag en tjej med en hood som S corps (Attack on Titan) Symbol. Jag gick snabbt fram till henne, beundrade hennes fina hood och frågade vart hon köpt den. Jag tror vi stod kanske tio minuter och fangirlade över Attack on Titan och hon gav mig ett jättebra anime tips, som jag kommer slänga upp här om någon dag. Sådant älskar jag verkligen! Att en sådan enkel sak som en logga från en serie kan göra att man känner gemenskap med en främling? LOVE!
 
här är vår film i alla fall! :3
 
 
 

Lazy monday

Kategori: Vanligheter

Jösses vad jag har sovt dåligt i natt. Mardrömmar hit och dit, urgh! Ska bara ta det lugnt idag, och jag är glad att jag redan har hunnit plugga på allt inför seminariumet i morgon. Funderar på att se Frozen som tacksamt nog fanns på swefilmer och bara lata mig. Hade tänkt skriva lite på boken och sitta vid wordpress men, nää, inte än i alla fall.
Hade en latdag igår också och tycker att jag borde vara utvilad. Men min hjärna måste ha gått i ide eller något, för orken finns då ingenstans...
 
 

Invigning av huvudstadsåret!

Kategori: Vanligheter

Igår var jag, Tove, Erica, Rebecca och Leo på invigngen i Umeå. Det var otroligt mycket folk, man fick pressa sig och armbåga sig fram. (Det värsta var påväg hem) vid bussen då alla frös och ville hem. För det var riktigt kallt! 
Men ja, det var i ärlighetens namn inte så speciellt. 
Först var det en massa tal, och det var väl okej. Men det var drygt att stå i kylan och lyssna, mina fingrar blev nästan som istappar. Sedan blev det ändå episk musik, fyverekerier och små blinkande helikoptrar och Kronpinsessan Viktoria, Daniel och Estelle var där och såg allt, samt så höll Viktoria ett tal i slutet. Men jag saknade representationen av Umeå! de fokuserade väldigt mycket på samisk kultur, och då tänker jag mer på Lappland... nåväl. xD
 
Bilderna nu är tagna från Tove xD
 
 
 

Frozen

Kategori: Bio

Nya disneyfilmer på bio fungerar som kattungar och hundvalpar för mig, lyckohormornerna pumpas ut i kroppen och jag behåller den varma och lyckliga känslan i flera dagar. Frozen var så fin på så många sätt. Musiken, låtarna, röstskådespelarna, miljöerna, karaktärerna, åhh! <3
 
Det roliga är att denna historia ska utspela sig i norden med nordisk kultur. Midsommarstång, snickarglädje, träkyrkor och nordiska namn. Det enda som de misslyckades lite med var de nordiska trollen, de är inte stenbumlingar! Men annars älskar jag typ allt med den! Historian om två systrar och systerkärlek är så fin och för en gångs skull älskar jag den karaktärern som ska vara en komisk relief! Olaf, den lilla snögubben som vill uppleva sommar, han är verkligen rolig och säger rätt saker på rätt tidpunkt!
 
Finns så mycket mer att säga men kan inte få ned det med ord. Mer än att jag är en sådan dinseynörd och jag hoppas det aldrig går ur mina celler! För jag vill alltid kunna få en sådanhär känsla av fortsatta disneyfilmer!