Moyachan

Amnesia SFX

Kategori: Vanligheter

När jag började spela Amneisa tyckte jag att ljuden var så läskiga. Det är verkligen dem som gör hela spelet! här är en film om hur de gjorde några av ljuden! :3
 

fuldag!

Kategori: Vanligheter

Vad snabbt dagarna går! 
Full rulle i veckan måste jag säga, Födelsedagar hit och dit och ja, awesomeness helt enkelt. I Måndags var jag och Tove som sagt och simmade, det var verkligen jättekul. Jag är fortfarande obekväm med offentliga duschar men denna gång gick det okej, hyfsat. Vi ska försöka vara duktiga och hålla detta tränanade uppe, hur det kommer gå vet jag inte riktigt, förhoppningsvis bra!
 
Annars så pratar vi om sociala medier på universitetet vilket gör mig glad. Då är jag i mitt ässe, jag vet vad de menar och jag känner att jag tillför något i alla diskussioner. Vissa gånger är jag mer uppdaterad än texterna vi ska läsa? Så det känns bra! Att för en gångsskull verkligen förstå vad man pratar om. Det kommer nog luta åt att jag kommer arbeta på något sätt med sociala medier i framtiden, det känner jag på mig. Jag sitter ändå där varje dag så varför inte förena nytta med nöje?
 
Just nu idag händer det ingenting speciellt, jag ska sitta hemma och plugga. Ha en fuldag helt enkelt och bara vara... vilket jag hade tänkt förra veckan men det blev ju inget av det.
 

TAPETER!!

Kategori: Vanligheter

Nu ska det äntligen bytas tapeter i hallen! Nu har tapetgubbarna gjort grovgörat och de skulle komma tillbaka efter lunch och sätta upp de nya tapeterna. Det ska bli så spännande att se reslutatet! Dock var det lite jobbigt att de skulle komma vid åtta. Och för att en inte skulle skrämma ihjäl dem med sin vackra morgonkaluffs och påsar under ögonen steg jag upp sju för att i alla fall klä på mig. Hann fika också och vara duktig och se på nyhterna innan det plingade på dörren! Men vid lunch är jag redan borta för då är jag på universitetet så det blir en trevlig överaskning senare när man kommer hem! 
 
Annars idag händer det mer spännande grejer. Jag och Tove ska pallra oss iväg till badhuset och ska simma! Tänker dock bara på Free! så blir lite less på mig själv! Det ska bli kul, är peppad men ändå nervös. Fråga mig inte varför, men det var länge sedan man var på offentliga omklädningsrum osv. Men ja var länge sedan, intressant och se om gamla takter sitter i!


 

lazy Friday

Kategori: Vanligheter

Så är det fredag, igen, det känns som att veckorna bara flyger fram. Idag tog jag en ordentlig sovmorgon och jag ska inte röra en fena. Det är i alla fall tanken. Det är vackert väder ute, så man kanske ska ta sig en promenad? I don't know. Ikväll ska jag i alla fall äta ute med mina kurskamrater. Det ska faktikst bli kul, ser fram emot det. Ett steg på väg mot ett mer socialt liv, hurra! xD Vet dock inte vad jag ska ha på mig....
 
Annars vet jag inte vad helgen har att erbjuda, nu ska det i alla fall ätas lunch. Och jag ska sluta skriva innan det blir alldeles för långt och osammanhängande!
 
 
 
 

Wordpress!

Kategori: Vanligheter

Idag har jag suttit hela dagen med wordpress. Började vid nio (?) och insåg nu att jag inte ätit något. Inte så bra, det medger jag. Nåväl, än så länge är jag riktigt nöjd med min sida i wordpress! Det ska vara en portfolio/ CV som vi ska använda oss av sedan i vårt arbete. (Om vi vill). 

Jag tycker sådant här är jättekul så jag kommer absolut använda den. Det kommer bli min mer proffesionella blogg helt enkelt. Den är fortfarande under uppbyggnad. Men hur som helst, är jättenöjd över den och hur den håller på att ta form! :D 
 
 

Moya rantar!

Kategori: Vanligheter

I måndags skulle jag vlogga, jag spelade in lite klipp men känner mig för lat för att försöka redigera ihop något, det är så drygt med min mobil så jag dör! Den har ingen anslutning till dator! Så jag måste ladda upp via dropbox som tar evigheter!
 
På den vloggen i alla fall skulle ni ha fått se en frustrerad Moya och Tove som skulle hem från Umeå, mitt i ingenstans kaputtar bussen! Något hade tydligen frusit fast och  berschauffören ber  oss snällt hoppa av för att det kan ta ett tag. Vi går av och vi hinner gå någon meter innan bussen kör iväg?! Irriterad ringer jag Mattias som snällt hämtar upp oss, så vi kom hem i god tid. Det var verkligen jättesnällt!
 
Så idag! Rundar jag hörnet vid konsum och en hund hoppar fram, skällande och arg. Jag lovar att om jag inte skuttat undan skulle den ha bitit mig hårt i armen.  Nu fick jag bara äckligt hunddregel på jackan. Vem lämnar en hund så om den vet att den kan ha aggresiva tendenser?! ursh!
 
nä fya blir så less!!
 

Min första Vlogg!

Kategori: Vlogg

Min första vlogg, varning för nördigheter och weeaboosnack xD
 

Slut på terminen

Kategori: Vanligheter

Så var det terminsavslutning på  uni idag, vilket innebar att sitta i fyra timmar i ett kvavt rum och ha redovsining. Det gick bra, trots att jag var skitnervös. Vår grupp fick fint beröm osv. Och Nina tyckte jag var duktig på att prata, det kändes skönt. Jag har insett att det inte gör så mycket om man inte kan allt utantill, att det inte gör något att haka upp sig lite. Man ska bara ta en minut, andas och samla sig igen och kör på. Det funkar för mig i alla fall!
Men jag var jättetrött när jag kom hem, la mig i soffan och halvsov till tjugo i sex då Tove ville laga mat och jag tvingade i mig, nyvaken är man inte så hungrig. Men nu är jag pigg, rätt flummig och vet inte vad jag ska göra ikväll.
Helgen är i alla fall planerad med roligheter, får ju låghelg! Ska sova läänge i morgon!
 
 

Speed Drawing

Kategori: Videos

Så fick jag äntligen orken att göra en till speedpaint, drawing whatever... Jag har alltid haft problem att veta vad jag ska rita, hur jag ska rigga upp kameran etc. Men jag snodde Toves stativ och satte mig ned och började. Och då fick jag ett flow. Jag vet att jag inte utvecklats alls på de åren jag ritat, för jag inte har tagit mig tiden och jag ritar endast det jag är bekväm i att rita osv. Men det ska bli ändrig på det i år, ska verkligen försöka att utvecklas i mitt ritande. För jag vill det, i år vill jag verkligen det!
 
Nåväl, here you go!
 

Ny säng

Kategori: Vanligheter

Jag har velat detta länge och jag och syster har pratat om det länge, men nu blev det av. Vi bytte sängar med varandra. Jag fick deras gästsäng och de fick min. I natt blir det första natten i den, ska bli intressant, den har i alla fall känts skönt när jag provlegat i den. Hur som helst är det skönare med en större säng (120). Jag får mycket mer plats!
Annars så borde jag ha pluggat, men jag gör det efter maten. Har verkligen ingen inspiration men får tvinga fram den sen... efter maten som sagt...
tänker på Lights säng från Death Note! 
 

Oh what'd give for just another hug from you

Kategori: Vanligheter

 
Insåg att det var ett år sedan i morgon. Jag har skrivit mycket om morfar nu i bloggen på den senaste tiden, men det kan inte hjälpas. Just nu är det uppenbarligen en tid då jag tänker lite extra på honom. inte så konstigt, han älskade julen osv. Sedan hörde jag denna låt och tänkte JÄTTE MYCKET på honom. 

Malins födelsedag

Kategori: Vanligheter

Idag fyllde Malin år, åkte dit tidigt i morse för att hjälpa till att baka osv. Det är alltid trevligt att hjälpa till och vi har rätt roligt och flummar, trots att det kan bli lite bråk och allting inte går som man tänkt sig... 
Nåväl, det var trevligt och Malin hade bakat massa gott! Smakade nästa allt men blev så mätt så uhh... väldigt mumsigt var det i alla fall!
 
GRATTIS SYSTER! <3
 
 
 

2013

Kategori: Vanligheter

I morgon börjar allvaret igen med uni osv. Jag vet inte men det känns ändå helt okej på den fronten, bara lite stressad för remixuppgiften nästa vecka men det tar jag då. Julledigheten har varit välbehövlig och väldigt lugn. Vilket fått mig att början tänka på året som varit, 2013.
Det började helt kaosartat, minst sagt, med morfars bortgång och mycket, MYCKET tårar. Det är otroligt, hur man anpassar sig. Just precis då trodde jag aldrig att jag skulle bli glad igen,att detta år skulle bli ett skitår. Det har varit konstigt under högtider, och jag önskade han hade fått vara med på allting som hänt mig under året, i fysisk form. Men det gick bra, för han är alltid med och jag vet att han skulle vara stolt över vår familj.
 
Men året har ändå i sin helhet varit bra, jag kan verkligen inte påstå att det varit dåligt. De motgångar som varit kompenserades med de lyckliga stunderna. Bara en enkel grej som träffa föräldrarna, skrattat med syster, umgåtts med vänner ger så otroligt mycket. Jag är så tacksam över de nära och kära jag har runt mig, sporrar mig.
 
Jag har gjort saker som jag aldrig trodde skulle vara möjliga. Operationen är en sådan grej, min käkoperation var så jobbig! Jag skriver det i klartext, jag mådde så dåligt efteråt och flera veckor efter. Men det blev bättre och bättre och nu ångrar jag ingenting. Men jag skulle inte ha klarat det utan min familj, det skriver jag också i klartext. De betyder så otroligt mycket för mig och de stöttade mig mer än någonsin efter operationen. Jag har helt enkelt en fantastisk familj! Och nu när jag flyttat betyder de ändå mer!  
 
Vilket också är en stor händelse i mitt liv, jag trivs jättebra i lägenhet nu. Trodde det skulle vara jobbigt, bli jobbigt men icket. Kan inte förstå att det snart är ett halvår sedan jag flyttade, men så är det... tide går så fort!
 
Jag tog mig i kragen och träffade personer jag aldrig träffat förut! Jag vågade gå på dockmöte vilket innebar helt främmande personer och jag var nervös, men jag flippade inte helt ur eller ångrade mig i sista minut. Vilket är otroligt typiskt mig... så gludstjärna till mig! 
 
Jag har inga nyårslöften i år, förra året hade jag några men det känns lite överskattat i år. Men jag har bestämt att jag ska försöka bli sundare i kropp och själ. Äta sunt, lägga mig i tid, sova de timmar som behövs, ta promenader osv. Umgås med människor runt mig som gör mig glad. Göra saker för min skull, det jag vill, och inte göra saker för någon annans skull eller för att jag borde. Ett annat litet löfte till mig själv är att försöka hitta lågan och börja rita och skriva ordentligt igen, mer på riktigt och utvecklas i det.
 
Hur som helst känner jag att jag börjat 2014 en starkare människa! och jag kan bara bli starkare av de erfarenheter som väntar mig detta år. Nu blev detta otroligt flummigt och kanske lite krypiskt, Men så blir det när man pratar känslor, man vet aldirg vart tankarna landar. 
 
Hoppas ni har haft en fin start på erat år! Och jag önskar er som läser detta allt gott! <3
 
Jag för ungefär ett år sedan! På nyår! 
 
 
 

Walking with Dinosaurs 3D

Kategori: Bio

 
 
Visst såg trailern lovande ut? Som en stor dinosaurienörd så var jag väldigt pepp på denna film. Animeringarna är verkligen jättefina och så även ljudeffekterna. Men sedan händer det, "walking" ersätts med "talking". Denna film förstörs av dåliga röstskådespelare, det går inte en scen utan att karaktärerna pratar. Dialogen, om man ens kan kalla det för dialog, är överflödig och ger egentligen ingenting till handligen som förövrigt är väldigt bristande. Jag undrar om de gjorde detta för att roa barnen, detsamma med allt det komiska innehållet som ska försöka lätta upp stämningen. Men med tanke på att karaktärerna ändå använder för komplicerade ord som de mindre barnen inte förstår blir dessa också överflödiga. Allting kompliceras egentligen med dialogen och eftersom att karaktärerna pratar med "tankarna" och inte rör munnen är jag rätt säker på att barnen inte riktigt hänger med på vem som säger vad eller varför hela tiden, även jag var förvirrad vissa gånger.
Jag hade önskat att de gjort som i "Spirit- hästen från vildmarken", för en gång skull var det inte djur som pratde och man förstod handligen precis i alla fall. Vilket man skulle ha gjort i denna film eftersom att dinosaurierna hade väldigt tydliga ansiktsutryck. Trots att handligen är bristfällig är filmen gullig. Jag gillar tanken bakom innehållet men de kunde ha gjort så mycket bättre och så mycket mer! Det är synd när de kämpat så hårt med sådana fina effekter och animeringar och det totalförstörs på grund av att de försöker hålla barnen intresserade för mycket.

smylies!

Kategori: Vanligheter

Idag gick jag och Tove på Bio, Walking with Dinosaurs 3D en resention om den skriver jag i ett annat inlägg, Annars idag så firade vi Niclas, det blev pizzakalas vilket var väldigt uppskattat. Han verkade bli glad över presenterna och så vilket också var kul! Sedan blev jag jätteglad för att mamma hade beställt två tröjor från Fokiwia som inte hade hunnit komma på julafton. Det hade strulat med hur de skickat dem osv. Men nu hade de kommit så jag fick dem idag på kalaset. Så sköna och fina! (Nej inte alls besatt av kläder, vad är det ni påstår?)
Annars har det inte hänt något ikväll. Ska nog poppa popcorn och vi ska väl se någon film. Ska också sätta mig direkt efter detta inlägg och resensera Walking with Dinosaurs.
SMILE!
 
 
 
 

Nyår!

Kategori: Vanligheter

Nyår var verkligen supertrevligt!
På dagen åkte jag och Tove ut till mamma och pappa för den årliga hockey/bandy turneringen. Men jag kunde inte ha mina skridskor för ett dumt skavsår osv, osv. Det var en del som inte ville ge sig ut på den blöta isen, så det slutade med att det var gubbarna ( allas pappor) och ungdommarna (förutom jag och Tove) som var ute på isen och spelade. Men det var ändå trevligt, vi grillade hamburgare och så efteråt! :3
 
Därefter åkte jag och Tove hem och började fixa och dona för vår middag. Sara, Lisa,Caroline och Simon skulle fira med oss. Vi åt god mat, västerbottesost bakptotatis och lax och sedan hade Sara och Lisa gjort en otroligt god chokladtårta till efterätt. 
Därefter blev det flum, godis, chips, te, dricka, lekar, kortspel och gud vet vad tills klockan var halv tolv och vi skulle gå till omberget för att titta på alla raketer. Det var en bra idé, men jag är glad att vi var flera. Det var fest vid ombergstugan och de var otroligt duktiga på att smälla rakterna i backen?! Nåväl, fint var det och jag är otroligt stolt, och väldigt glad när Caroline utbrister:
"Detta är det bästa nyår jag har haft, tänk om jag träffat er idioter tidigare, ta det som en otrolig komplimang!"
Vi är knasiga, missfitted toys, men vi har ALDRIG tråkigt! 
 
bilder snodda av Tove!