Moyachan

Kawaiicon

Kategori: konvent

Kawaiicon var så grymt kul att jag har svårt att sätta det i ord. Jag och Lee träffade helt underbara människor där som vi hängde med och jag önskar så att det inte var slut. Två dagar efter och jag sitter här och redigerar och dricker flummdricka och känner saknaden i kroppen sprider sig. Det är tur att halva av vårat konventgäng inte alls bor långt bort, Övik och Umeå, men halva bor i Huddick och det är lite synd, för man kommer enbart kunna träffas på konvent, suck. Nåväl, vi flummade runt, gjorde vines, fotade, folk tittade konstigt på oss men det bjöd vi på så gärna. Detta är något av en drömm för mig, att träffa underbara människor på konvent som man kan fortsätta hålla kontakten och Cosplaya mer med!  Jag är så lyrisk och upp i varv så jag har svårt att hantera detta och försöka skriva något vettigt, så istället bombar jag med foton istället!
 
Men tack Eni, Agnes, Bex och Andreas för helt UNDERBAR helg!! 
 
 
 

Nästa Kawaiicon

Kategori: konvent

Så är det dags för konvent igen. Jag kan inte beskriva hur länge jag har väntat på detta! Det ska bli så kul och skönt att åka iväg och göra något annat och förtränga skolan ett tag. I morgon bär det av till Lee och nördigheterna kommer inte ha några gränser. Längtar som en tok och morgondagen kan inte komma fortare. 
Just nu lyssnar på jag på Jrock, packar ned mina cosplays och får panik nu när jag inser hur jag ska få plats med mina vanliga kläder? Men det löser sig, som alltid! Är bara så glad och så pepp så håller på att spricka!
 

The Maze Runners

Kategori: Bio

Ikväll såg jag The Maze Runners på bio. Jag måste säga att den var bra, för att vara film. Men jag, liksom många i biografen som läst boken före suckade djupt när eftertexten började rulla. Den följde i princip inte boken alls, jag kan kalla den löst baserad på boken. I stora hela så stämde den men hur de gjorde saker, händelseförloppet stämde inte alls. Jag blir ledsen när sådant händer, såklart kan man inte ta med alla detaljer i en bok men följ åtminstone tidslinjen och de huvudsakliga händelserna.
Castingen kan jag inte klaga på, Dylan O'brien, Aml Aben, Ki hong Lee, Thomas Brodie- Sangster, Will Poulter, Kaya Scodelario mfl.  gör det jättebra och levererar. Dialogerna fungerar bra och ja, jag kan inte klaga på deras skådespel och sättet de porträtterar karaktärerna i boken. Men allting annat blir fel, sättet de byggt upp labyrinten, the glade, ja, inget stämmer inte överens med boken. Jag önskade att de gjort det för nu gör det inte boken alls rättvisa. Som film är den bra, mina vänner som jag såg den med som inte läst den tyckte den var spännande och ja, väldigt bra. Som alltid ska man försöka tänka film och bok separat, men första gången man ser den så är det såklart man jämför. Jag måste nog se den för att ge den en vettig och ärlig bedömning. Men helt klart en spännande och väldigt sevärd film, ha bara inte läst boken före.

 

 

My Favourite Faded Fantasy

Kategori: Vanligheter

Återigen så glömmer jag bort bloggen, den faller i glömskan och det ber jag om ursäkt för. Det händer ändå inte så speciella saker i mitt liv för tillfället. Vardagar är vardagar och då är jag på universitetet och lyssnar på föreläsningar, läser böcker och umgås med mina universitetskamrater. Kvällarna slutar mest med att jag och Tove somnar till något amerikaniserat och ytligt program på TV. 
Helgerna är däremot lite mer intensivare med diverse biobesök, träffa vänner och familj osv. 
Är dock väldigt trött för tillfället och studiemotivationen är väldigt låg. Försöker att hålla det uppe genom att tänka positivt. 
Dessutom ska jag snart på konvent igen! Denna gång är det Kawaiicon som gäller och det ser jag riktigt mycket fram emot. Nu på torsdag sticker jag och Lee iväg och vad skönt det ska bli att få slippa tänka på skola ett tag och bara leva i sin lilla nördbubbla några dagar! Sedan ska det bli kul att träffa Lee, har inte gjort sedan helgen före kretaresan, så det är nästan en måndag sedan. Det är verkligen synd att vi bor så långt bort ifrån varandra så man inte kan träffas oftare. 
En annan radikal sak som hänt är med mitt hår. Jag bestämde mig för att försöka bli blond igen och förra fredagen tog jag första steget i den processen. Nu är jag någon nyans av ljusbrun men det ser ändå helt okej ut. Med tanke på att jag trodde att jag skulle bli morrotsorange är det ett bra resultat. 
Nu har jag ärligt inget mer att skriva så jag ger upp detta tills vidare så får vi se när jag tar mig tid och skriver här nästa gång!