Moyachan

Sov sött Carmen!

Kategori: Vanligheter

Helgen har varit verkligen en berg och dal bana av känslor. På Fredagen halv åtta ringde mamma och berättade att Carmen hade jättehögfeber och hon var hängig och åt inte. Hon har gått på mediciner en lång tid och hon hade tarmcancer vars tumörer bara blivit större och fler. Dessutom hade hon fått sådana exem på öronen och hela kroppen, hon hade börjat tappa väldigt mycket päls och kliade sig nästan konstant. Med allt detta som bakgrund hade vi redan bestämt att om hon blir jättedålig igen och hennes mediciner slutar verka och kroppen säger emot så skulle vi låta henne somna in. Det fick hon göra på fredag morgon, usch vad jobbigt det var.
Det var tur att Lee kom och vi hade en superbra dag och vi hade skräckfilms kväll och en massa sådant fint så det skingrade tankarna, jag kunde till och med vlogga. Så tack Lee! <3
Men nu kommer tankarna och trots att jag var med och sa hej då, kramade om och borrade in min näsa i hennes päls på fredagen. Var det på något konstigt  vis när jag kom hem till mamma och pappa igår och ingen hund kom och hälsade på mig, det var tyst och tomt och de hade tagigt bort hennes korgar och matskålar. det var då det slog mig  verkligen ordentligt att fredagmorgonen inte bara varit en hemsk mardröm eller liknande. Min promenadkompis, min lilla knäppa säl och isbjörn i schäferpäls var borta, på riktigt. Det blir inga mer promenader i skogen eller pussar. När jag var mindre och mamma och pappa och Malin var borta på innebady var hon min kompis. Jösses jag lät henne till och med sova  i min säng ibland, hon tog mycket plats och snarkade men det gjorde inget för då kunde jag krama henne och jag var inte ensam. Jag lärde henne trick när jag egentligen skulle plugga själv och till jul blev hon så glad när jag bodde hemma.
Om jag känner såhär vill jag inte veta hur ledsen mamma och pappa är och känner sig.
Fy, det känns alltid jobbigt att ta bort djur, jag har gjort det många gånger men detta var otroligt känsloladdat. Och nu ska jag sluta, blir bara ännu mer ledsen än vad jag redan känner mig.  
Hon har det bra nu, inget mer kliande eller ont. Hon skuttar runt bredvid morfar och jagar pinnar och badar och annat fint, hon plågas inte mer av sina krämpor.
 
Sov sött Carmen! Du var den finaste och bästa hunden som skuttade runt på fyra tassar! <3 
 
 
 

Före och Efter operation

Kategori: Vanligheter

I morgon har det gått ett år sedan jag opererade mig för min sneda käke. Precis för ett år sedan satt jag typ och grinade av chock över vad de egentligen skulle göra med mig. Som jag skrivit förut var det en lång rehabiliterings tid och jag var svullen och blå länge. Jag åt flytande i en månad och när jag var så pass pigg och orkade bry mig om vad familjen åt blev jag ledsen över att de kunde äta något så simpelt som makaroner och köttbullar? Och när jag äntligen fick tugga igen har pytt i panna aldrig smakat så gott.  Detta kanske låter banalt, simpelt men att inte kunna äta det jag ville var jobbigt och det var även det som var det största problemet för mig, att få i mig mat. Men det gick och nu i efterhand ångrar jag inte att jag gjorde denna operation. Återigen tackar jag min fina familj och släkt som peppade och puschade mig! Jag fick en massa fina presenter och de fick mig att skratta även om jag var trött och hade ont! <3

Det kan vara intressant att se nu efter ett år hur förvandlingen ägt rum så här får ni en bild! 

 

DRAMATICAL MURDER SOM ANIME!?!? TREDJE SÄSONG KURO?!

Kategori: Anime

GAHH OFJFIFJFLROR *djupt andetag* 
 
Nu börjar vi om...

Spelet, eller ja, virituella historien DRAMAtical murder som jag har hyprat över hela hösten  KOMMER BLI ANIME. Nitro+Chiral har godkänt det och den kommer börja sändas nu i sommar! Jag hoppas att de har samma rösteskådisar dock, annars blir jag lite ledsen för jag tycker verkligen om dem! Jag är jätte spänd över hur de har gjort allt och nu längtar jag som tusan över detta! De släppte rätt nyligen introt till animen som jag såg i natt och blev ändå mer hyper!!

En annan sak som jag hyprar över är att det ska komma en TREDJE KUROSHITSUJI SÄSONG! Ryktena säger att den ska hålla sig mer till mangan OCH den släpps någon gång i maj i Japan och juli i USA, om jag har förstått detta rätt. Jag kan ha helt fel men detta är vad jag läst på nätet. Det jag vet i alla fall är att det ska bli en till kuro säsong OCH DET HYPRAR JAG OCKSÅ ÖVER!! Har tyckt att animen är jättebra men mangan är så mycket bättre och nu ifall alla rykten stämmer om hur de lagt upp det är jag asglad!

*djupt andetag*

Nu släppte jag ut min inre fangirl för ett tag. Båda dessa saker är det nästan Harry Potter varning i mina känslor, var länge sedan jag kände mig så pepp på något.

Annars är jag sjuk, tog ett bad i morse för att jag frös och tog på mig min one piece nu, jag fryser typ fortfarande lite. Jag ligger i alla fall i sängen med en kopp te och ska se ikapp lite serier jag missat. Trots att jag är förkyld så kändes allt mycket lättare när jag vet vad jag kan längta till!

 

Kyoukai no Kanata

Kategori: Anime

Anime Tips!!

Återigen så kommer det ett anime tips, för jag känner att det var länge sedan! (ahem)

Lee visade mig denna Anime som vi började titta på förra gången vi sågs, och än så länge känns den faktiskt rätt intressant och jag vill veta mer. Dock är jag lite less på hur de flesta serier syn kvinnor. Om de ska vara flickor som är badass måste de vara klumpiga och helt knäppa för att kompensera att de egentligen är livsfarliga. Om det är kvinnor måste de kompensera sin badasness med stora bröst (!?). Så är det de flesta gånger och börjar bli väldigt less på det. Försöker ta av mig genusgalsögonen och koppla bort, men det går inte alla gånger. 

Varför jag tar upp detta är för att jag oftast försöker sålla ut sådana serier, men de två senaste jag har tittat på har det inte gått och serien är så pass intressant och jag vill veta mer så jag har gett efter.

Skulle verkligen vilja ha hennes sockervadds rosa hår! :3

One day, high school student Akihito Kanbara instinctively goes to save his fellow schoolmate, Mirai Kuriyama from committing suicide. Following his pleas, Mirai suddenly stabs Akihito with a sword formed out of her own blood and is shocked to discover that Akihito is an immortal "half-youmu"—the offspring of a supernatural creature called a youmu and a human. After learning that Mirai is a Spirit World Warrior (異界士 Ikaishi)—specialists who protect humans from being affected by youmu—and the last surviving member of her spirit hunting clan, their lives become intertwined as Akihito seeks to help Mirai gain the confidence to kill youmu so that she may stop attempting to kill him as practice.

Gudrun Schyman

Kategori: Vanligheter

Så är det äntligen helg!

Denna vecka har varit påfrestande, minst sagt. Projektarbetet är i alla fall gjort nu, det är bara finslipning på rapporten som ska göras och sedan ska den lämnas in och då kan jag fokusera på hemtentan. Vi pratade inför klassen idag och rapporterade hur misslyckat det egentligen varit. Gruppen har varit bra, vi har hållit ihop och vi känner varandra så bra så att det harverkligen inte varit något illa på den fronten. Men när vi var på Dragonskolan så visade att de hade halvdag, de slutade efter lunch och vi hade fått bokat bord vid tolv? Hur det går ihop vet jag inte och jag försöker att inte vara så gnällig över det. Vi gjorde det bästa av situationen.

Hur som helst, efter presentationen så ville jag och Tove och Rebecka lyssna på Gudrun Schyman som skulle hålla i en föreläsning angående feminism. Det var trevligt att lyssna på och hon säger så smarta saker. Dock var jag dum nog och köpte en Monster till lunchen, jag drack upp hela på en halvtimme så jag hade lite piller i benen, men jag lyssnade jättebra i alla fall! (8D)

Därefter så åkte jag till mormor och tog en kopp kaffe med henne, mamma och pappa. När jag kom hem  hade jag så mycket energi så jag städade hela lägenheten... hähä

 En okej dag och nu kan jag ta det lugnt och slappa på soffan och ta det allmänt 

 

Candy Corner

Kategori: Vlogg

Så är jag och Lee i farten igen! Det blir verkligen roligare för varje gång jag vloggar!
Sen är det bra att ha en bättre mobil med bra kamera, underlättar! :3

Dricka som luktar apa?

Kategori: Vanligheter

En skam för sverige var verkligen jättebra! Åh jag skrattade mig hes av Ismiail och Betner! De säger så vettiga saker men skämtar om det så att det blir ändå lätt att ta till sig! Det var verkligen helt underbart att mamma kom på denna spontana idé! <3 du är bäst! Känns konstigt att jag sett dem live. HAHA!
Idag efter Övikäventyret (som det kommer komma en vlogg på snart, troligast i morgon hoppas jag) så åt jag även middag med mamma och Malin och vi såg Gladiatorerna vilket var jättemysigt. Så tack fina familj för en fin helg...
och tack Lee för en fin lördag! 
 
Denna bild är otroligt classy för vad jag och Lee gör när vi är tillsammans... dricker skumm dricka och ser anime! Vi är inte så duktiga på att variera oss kanske, men vi har trevligt i alla fall! 8D 
Strawberry Fantan var föresesten nästan lite för söt för min smak, tänka sig... någonting är för sött!
Men Arizonan var verkligen jättegod, trots att luktade APA, verkligen.. inte gott! >.<
 
 

Borttappat paket och standup

Kategori: Vanligheter

Jag håller på att bli så less nu! Jag vet att jag var en aning sent ut med Ericas present... jag beställde en grej på USA. Den har fortfarande inte kommit! Och företaget hade satt ett datum där paketet skulle ha anlänt, och det har fortfarande inte kommit någon avi eller liknande varken på min telefon eller i brevlådan... Så här var det mer Malins julklapp också men då kunde jag i alla fall tracka den!! ÅH JAG BLIR SÅ TOKIG NÄR MAN BESTÄLLER FRÅN NÄTET SÅ JAG DÖR! Det är ju från en officiel sida så WHYY!??
 
Nåväl, ikväll ska jag se Magnus Betnér och Soran Ismail EN SKAM FÖR SVERIGE. Så jag får i alla fall skratta ikväll med mamma och Malin. Det har också varit sol ute idag, så jag har suttit ute och läst lite grann! Så egentligen är detta en bra dag. Men nu börjar jag bli seriöst störd på detta paket som inte kommer fram... >.< Strul strul strul...
 
I alla fall någon som njuter! :3
 
 
 
 

Puderpuff

Kategori: Vanligheter

Så tänkte jag skriva något här, men glömde helt bort vad...
Det är tisdag idag och snart ska jag till universitetet och jag borde äta något innan jag åker iväg. Solen har krypit fram mellan molnen och bara det gör att man känner sig lite gladare i kropp och själ. Har kunnat använda min vårjaka två dagar i rad nu och i helgen var jag och Tove ut på en promenad ner till ljumviken och det var så skönt att äntligen kunna gå på torr asfalt och känna solen i ansiktet.
 
På söndagen var jag även på bio med Malin och Mattias och Mattias systerdotter Lexie och vi såg Bamse Tjuvarnas Stad. Har verkligen ett litet inre barn som älskar Bamse och allt hans står för! Alla är bra precis som de är och alla får vara med, även de som är stygga, för vem blir snäll  av att bli lämnad utanför? Den var så söt och fint tecknad så gick ifrån biografen nästan lika lyrisk som barnen. När lamporna tändes i salongen ville Lexie se mer Bamse, haha!
 
Igår var jag och Tove också och simmade, ja vi har gjort det till en måndagsrutin, det känns skönt och nu ska jag mer seriöst lägga upp ett träningsprogram hade jag tänkt. Känns bra att röra på sig och som sagt kan jag inte sluta tänka på Free! Den serien får jag inte ut ur skallen alltså, ibland är det ju jobbigt xD
 
Projektet på Uni känns mer eller mindre hopplöst, ingen verkar nappa på vår idé. Och jag säger såhär, inte så konstigt att det är väldigt få på AF som skickas ut till arbete när det är kaos och förvirring på deras arbetsplats. Det får bli gymnasieskolor, något vi egentligen inte tänkt satsa på men när inget annat går så får vi väl göra det bästa av det?
 
Vad tråkiga mina inlägg känns ibland. Jag skriver ju nästan bara om samma saker hela tiden! Skärpning!!
*hytter mot mig själv* 
 
 
 
 

Norrlänningar grillar!

Kategori: Vlogg

Ännu ett försök till en vlogg!
 

Pastatorn

Kategori: Vanligheter

Igår var som sagt en jättemysig dag, När vår grupp hade träffats och diskuterat vårat projekt åkte jag till centrum för att vänta på Tove. Jag satte mig i det före detta bibliotekscafét, köpte en kopp te och satte mig och läste "The republic of thievs". Egentligen borde jag kanske ha satt mig ned och läst kurslittelatur, men det orkade jag verkligen inte, och det skulle ha fått mig att somna för i regel är de så ointressanta. (sorry, det är sant). Dessutom när vi har hemtenta känns det som att om jag väl funderar över något så kan jag leta upp det då? (Hej försöker att inte ge mig dåligt samvete över att jag sket i kurslittelaturen). Det var i alla fall mysigt och jag ångrar inte ett dugg! Boken är så spännande nu att jag knappt kan slita den från mig!
 
 
Idag däremot så skulle jag upp på uni igen och vi hade en föreläsning om gruppdynamik och vad som gör en grupp effektiv osv. Det hela slutade med att vi hade en tävling då det gällde att göra ett spaghetti torn på tjugo minuter, vi fick endast använda oss av ett bord, ett paket spaghetti och tejp. Det var hur kul som helst och våran grupp vann! Lite udda slut på en föreläsning men det var faktikst skönt att göra något annorlunda för en gångsskull istället för att sitta och lyssna på en föreläsning.
Nu borde jag dock foksuera på att läsa och plugga lite, så hamnade jag här. Inte så duktigt så nu ska jag sluta skriva här! :D

Extra Jobb

Kategori: Vanligheter

Yoyo här idag!
Så går det en vecka och bloggen står liksom still inser jag gång på gång, nåväl strunt i det, händer ändå inte något så jätte spännande i mitt liv. Det är uni osv som gäller. Försöker fortfarande hitta någon intressant anime att se, undertiden så läser jag manga och läser Locke Lamora för att få igång mitt kreativa tänkande. Jag älskar verkligen hur Scott Lycnh skriver, han är inte stor inspiration så jag får en massa ideer till mitt eget skrivande genom honom. Nu på universitetet så håller vi på med ett projekt som handlar om breddad rekyrtering till KA programmet, än så länge verkar vi inte få något napp på att gå ut och informera på jobbcoach företag osv. Vi får bara hålla tummarna att någon verkar itnresserad av vårat program och vill börja plugga.
Just ja! Jag kanske ska börja extrajobba och städa för hemtrivsel, inget är riktigt men i sådana fall ska jag börja jobba på något kontorsområde i hamnen. Inget är som sagt spikat, men håll tummarna för mig!
 
Annars är det ju skrivarlyan idag! Det ska bli så kul, så fort jag inte är där en vecka så börjar jag sakna dem som är där och alla uppgifter vi får! Så taggar till tusen redan nu! IHH!!

Ja, som sagt, det händer inte alls mycket på min front, livet rullar på som vanligt...
Hoppas alla läsare har det fint och tills jag sätter mig och skriver igen hoppas att jag ni fortsätter ha det fint!